Αλέξης Καλοκαιρινός για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: «Οι νέες και οι νέοι σήμερα, γνωρίζουν την κρισιμότητα κι έχουν αναλάβει δράση»

Image
ΣΤΟ ΦΑΚΟ ΜΑΣ Τετάρτη 05 Ιουνίου 2024 18:12
 
Με αφορμή την καθιέρωση της 5ης Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος όπως ανακοινώθηκε από τον Ο.Η.Ε. είναι η αποκατάσταση του εδάφους, η ερημοποίηση και η ανθεκτικότητα στην ξηρασία. Ένα πρόβλημα που το βιώνουμε και στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, το οποίο αντιμετωπίζουμε με μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του Δήμου μας.
Η προώθηση νέων φραγμάτων, η άρδευση καλλιεργειών από τη νέα μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης, τα νέα ψηφιακά υδρόμετρα, το σύγχρονο σύστημα τηλεμετρίας, είναι μερικές από τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο μας και σχετίζονται άμεσα με το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Η προστασία του περιβάλλοντος όμως, είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αποτελεί στόχο και προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής που υλοποιείται μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών για την υλοποίηση πολεοδομικών μελετών για πάρκα και ζώνες πρασίνου σε γειτονιές, την προώθηση βιοκλιματικών παρεμβάσεων σε κτήρια, την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου μας, καθώς και μέσα από μια σειρά δράσεων ανακύκλωσης και προώθησης της κυκλικής οικονομίας στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου. Και το θετικό είναι ότι η νέα γενιά συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια. Οι νέες και οι νέοι σήμερα, γνωρίζουν την κρισιμότητα, έχουν ενστερνιστεί την ανάγκη κι έχουν αναλάβει δράση. Από τα απλά και καθημερινά, μέχρι τα πολύπλοκα και σύνθετα, δίνουν το παράδειγμα και οδηγούν και τους μεγαλύτερους. Η νέα γενιά μπορεί και θα σώσει τον πλανήτη μας.».