Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η Περιφέρεια Κρήτης Στηρίζει την Εκπαίδευση για ένα Βιώσιμο Μέλλον

Image
ΣΤΟ ΦΑΚΟ ΜΑΣ Τρίτη 04 Ιουνίου 2024 18:10
 
Κάθε χρόνο, στις 5 Ιουνίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και την ανάληψη δράσης για την προστασία του πλανήτη μας. Αυτή η ημέρα δεν είναι απλά μια γιορτή, αλλά μια ευκαιρία για να προβληματιστούμε, να κινητοποιηθούμε και να αναλάβουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή απειλεί το μέλλον του πλανήτη μας, η ευθύνη για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης βαραίνει όλους μας. Η εκπαίδευση αποτελεί το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, καθώς καλλιεργεί στους μαθητές τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και αξίες για να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο μέλλον. Μέσα στις σχολικές τάξεις, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τον θεματικό κύκλο "Φροντίζω το Περιβάλλον". Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει τους μαθητές σε άμεση επαφή με περιβαλλοντικά ζητήματα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να υιοθετήσουν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.
Η Περιφέρεια Κρήτης, σε πλήρη συνάφεια με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών και την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, στηρίζει με κάθε τρόπο τέτοιες πρωτοβουλίες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπαίδευση αποτελεί θεμέλιο λίθο για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Δηλώνουμε δυναμικό παρόν παρέχοντας υποστήριξη και πόρους για την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων στα σχολεία, συνεργαζόμενοι με το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς για την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος στα σχολεία μας, καθώς τα παιδιά μας είναι αυτά στα οποία ανήκει το μέλλον του πλανήτη μας και είναι τα ίδια που θα το διαμορφώσουν.
Ας ενώσουμε δυνάμεις για να διαφυλάξουμε το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές. Ας κάνουμε την Κρήτη πρωτοπόρο στην υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης!
Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!