Πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής στο Ρέθυμνο

Image
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2024 14:29
 
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής -Πρωτάθλημα άγνωστης αποστολής UML- στο Ρέθυμνο

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “HΕRO” και το Εκπαιδευτήριο "Μικρόκοσμος" συνδιοργανώνουν το 2ο Περιφερειακό Πρωτάθλημα του Πανελλήνιου Ρομποτικής “Unknown Mission League” στην Περιφέρεια Κρήτης.
Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 9 Περιφέρειες όλης της χώρας και 6 νικήτριες ομάδες από κάθε ηλικιακή κατηγορία διεκδικούν το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FIRA ROBOWORLD CUP ο οποίος θα διεξαχθεί στην Βραζιλία τον Αύγουστο του 2024, ενώ 6 επιπλέον ομάδες ανά ηλικιακή κατηγορία διεκδικούν την πρόκριση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTCHALLENGE ο οποίος θα διεξαχθεί στο Πεκίνο τον Αύγουστο του 2024.

Παράλληλα θα βραβευτούν σε κάθε Περιφέρεια οι 3 πρώτες ανά ηλικιακή κατηγορία ομάδες.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιλύσουν μια άγνωστη αποστολή η οποία τους ανακοινώνεται την ημέρα του διαγωνισμού και η οποία συνδυάζει το steam, την εκπαιδευτική ρομποτική και τον προγραμματισμό.

Το Πρωτάθλημα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-18 και σε νέους 18-25 ετών και για την Περιφέρεια Κρήτης θα λάβει χώρα στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, με έναρξη στις 9:30 π.μ.

Το Πρωτάθλημα αποτελεί πλατφόρμα ενθάρρυνσης της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην πόλη, προσφέροντας στους νέους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα της ρομποτικής και της τεχνολογίας. Με τη στήριξη της τοπικής κοινότητας, αναμένουμε μια ημέρα γεμάτη δημιουργικότητα, ανταγωνισμό και καινοτομία.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου για τη φιλοξενία του Πρωταθλήματος, όπως και τους υποστηρικτές της διοργάνωσης στο Ρέθυμνο:ASBIS HELLAS, Juicy Burger House, super market Χαλκιαδάκης, Ρεθεμνιώτικες Αγγελίες, Antika - Irish Pub και Rizes παραδοσιακά προϊόντα.

Διεύθυνση επικοινωνίας:

Εκπαιδευτήριο "Μικρόκοσμος": mikrokosmos.kids@gmail.com
Υπεύθυνη Περιφέρειας Κρήτης: Παρταλά Μαρία: 6946458324