Ψητό αυγό σε «φωλιά» μοσχαρίσιου κιμά

Image
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 10:14
 
Υλικά

600 γρ. κιμά
4 αυγά
5 κοτσανάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κ. γλ. μείγμα από αρωματικά μπαχαρικά
2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1 κ. σ. φρυγανιά
Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα μπαχαρικά, τη φρυγανιά και τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Βήμα 2
Χωρίστε σε τέσσερα ίσα μέρη και πλάστε τα σε σχήμα μπιφτεκιού με «φωλιά» στο κέντρο.
Βήμα 3
Τοποθετήστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και σπάστε ένα αυγό σε κάθε φωλιά.
Βήμα 4
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι ο κιμάς να αποκτήσει ένα καστανό χρώμα και το αυγό να ψηθεί καλά.
Βήμα 5
Αν θέλετε, μπορείτε να τρίψετε λίγο κίτρινο τυρί σε κάθε φωλιά και να τις τοποθετήσετε ξανά στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.