Γιώργος Τσαγκαράκης: «Στόχος μας είναι να δουλεύουμε για τους πολίτες»-Τα σχέδια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής για το Ηρακλείου (pics,vid)

Image
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 15:43
 
Με σχέδιο και έντονη διάθεση για προσφορά εμφανίζεται στην συνέντευξη που έδωσε στο Press Office Online (poo.gr), o Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Ηρακλείου, Γιώργος Τσαγκαράκης.

Ο ίδιος μίλησε για όλες εκείνες τις υπηρεσίες που ήδη λειτουργούν με στόχο την στήριξη των ευάλωτων οικογενειών του Ηρακλείου αλλά και για τα όσα πρόκειται να γίνουν για την ακόμα καλύτερη παροχή βοήθειας στις ομάδες αυτές με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής τους και την καλύτερη δυνατή επιβίωσή τους ως δημότες αυτής της πόλης.
Δείτε το βίντεο:
youtu.be/djo69PeH5ns


«Στόχος μας είναι να δουλεύουμε για τους πολίτες ενώ από την πλευρά τους οι πολίτες πρέπει να μας επισκέπτονται και να ζητάνε όλα εκείνα που θα κάνουν καλύτερη την πόλη μας. Η Αντιδημαρχία μας αναλαμβάνει όλο το κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής που μπορεί να έχει ένας δήμος», είπε ο κ. Τσαγκαράκης ενώ ξεκινώντας την περιγραφή των αρμοδιοτήτων που έχει αναλάβει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σημείωσε πως «στην Κοινωνική Πολιτική συμπεριλαμβάνονται όλα εκείνα τα προγράμματα που βοηθούν τους συνανθρώπους μας όπως τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ), τα οποία πλέον δεν αφορούν μόνο τους ηλικιωμένους αλλά όλους τους πολίτες της πόλης όπου μεταξύ άλλων υπηρεσιών που προσφέρονται γράφονται φάρμακα, υπάρχει Φυσικοθεραπευτής, Κοινωνικοί Λειτουργοί, ενώ ταυτόχρονα συμπεριλαμβάνονται φυσικά μεταξύ άλλων τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.), το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κέντρο Αστέγων, το Κέντρο Κοινότητας που ασχολείται με τα επιδόματα. Και φυσικά συνεχίζεται η τόσο σημαντική λειτουργεία του «Βοήθεια στο Σπίτι», που με την υποστηρικτική του ικανότητα και με το γεγονός ότι διαθέτει και Κοινωνικό Λειτουργό, Οικογενειακό Βοηθό και Νοσηλευτή μέσα από τις κατ΄οίκον επισκέψεις παίζει καθοριστικό ρόλο σε άτομα που για διάφορους λόγους υγείας χρειάζονται βοήθεια και στήριξη ».

Παράλληλα όμως και πάντα με γνώμονα την φροντίδα των αδυνάτων, συνεχίζονται τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για τους Μετανάστες, τους Ρομά. Την ίδια ώρα όμως, όπως τόνισε ο κ. Τσαγκαράκης, σημαντικό είναι και το θέμα σίτισης που αντιμετωπίζουν πολλά άτομα άλλα και οικογένειες που ζουν στην πόλη του Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής να έχει αναλάβει και την φροντίδα αυτή, σιτίζοντας καθημερινά περίπου 300 άτομα!

Η βοήθεια του Δήμου θα συνεχίσει να δίδεται απλόχερα και τα επόμενα χρόνια, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσαγκαράκης καθώς «Ο Δήμος Ηρακλείου έχει την δυνατότητα να έχει οργανωμένες δομές», ωστόσο όμως αυτές δεν είναι ποτέ αρκετές σε σχέση με τη ζήτηση και τις ανάγκες που καταγράφονται με τον ίδιο μιλώντας με νούμερα να τονίζει πως «στα ΚΗΦΗ στηρίζονται περίπου 30 άτομα αυτή τη στιγμή ενώ μόνο στο Κέντρο Κοινότητας έχουμε 3.500 επισκέψεις το μήνα!» πράγμα που αποδεικνύει τόσο την αναγκαιότητα ύπαρξης των προγραμμάτων και των υπηρεσιών-δομών αυτών όσο όμως και την ανάγκη ενίσχυσής τους με ανθρώπινο δυναμικό για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού όπου αυτή παρουσιάζεται πάντως, γίνεται προσπάθεια, όπως είπε ο κ. Τσαγκαράκης να τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα ανθρώπινο δυναμικό σε θέσεις που το απαιτούν, πράγμα που θα γίνει μάλιστα άμεσα το επόμενο διάστημα.

Kλείνοντας, αναφορικά με το θέμα των αστέγων στο Ηράκλειο, όπως ανέφερε ο κ. Τσαγκαράκης, το πρόγραμμα εύρεση στέγασης και παράλληλα εργασίας συνέβαλε στο να αντιμετωπιστεί στο πρόβλημα κυρίως στέγασης που αντιμετώπιζαν 60 οικογένειες στην πόλη μας. Υπάρχουν όμως αυτή τη στιγμή και 4 συγκεκριμένοι άστεγοι που κινούνται στο Ηράκλειο, οι οποίοι κατά δική τους επιλογή, δεν θέλουν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα.