Συνάντηση του Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια

Image
ΣΤΟ ΦΑΚΟ ΜΑΣ Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 10:31
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στον κ. Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Δένδια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Κεφαλογιάννης και ο κ. Δένδιας αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και τη διεθνή κατάσταση στη γειτονιά μας.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Κεφαλογιάννη για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενημέρωσε επίσης, τον Βουλευτή για θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και τη νέα ευκαιρία που προσφέρεται στο διακρατικό διάλογο, με τη διασφάλιση πάντοτε της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Επιπλέον, συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα τις επιπτώσεις που δημιουργούνται από τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία, τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η εισαγωγή νέων δεξιοτήτων στη στρατιωτική θητεία, η μεταφορά τους, η στέγαση, η φαρμακευτική κάλυψη, καθώς και η συνταξιοδοτική-βαθμολογική κατάσταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Επαγγελματιών Οπλιτών.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν το Ηράκλειο και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργού, και συμφώνησαν να διατηρούν συνεχή επικοινωνία και συνεργασία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πορεία αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Πλευράκη-Ζωγραφάκη στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, με εκτάσεις περίπου 17 στρεμμάτων.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του και από την πλευρά του δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, σε συνεργασία με τον ενδιαφερόμενο Δήμο.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης δήλωσε: "Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, συζητήσαμε για μία σειρά στρατιωτικών και γεωπολιτικών θεμάτων που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη διεθνή κατάσταση, καθώς και τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία.

Επίσης, τόνισα ότι παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία εξέλιξης των σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η εισαγωγή νέων δεξιοτήτων στη στρατιωτική θητεία, η διασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς, η στέγαση, η φαρμακευτική κάλυψη, καθώς και το συνταξιοδοτικό-βαθμολογικό σύστημα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Υπουργό σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το Ηράκλειο και άπτονται των αρμοδιοτήτων του, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Πλευράκη-Ζωγραφάκη στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος. Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι θα λάβει υπόψη του όλα τα σχετικά ζητήματα και ότι θα διατηρήσουμε επικοινωνία για την περαιτέρω επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την άμεση ανταπόκριση και την ουσιαστική επικοινωνία μας."