Ρωσία: «Εκτιμώ πως η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα» – Ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος για το μακελειό

Image
ΣΤΟ ΦΑΚΟ ΜΑΣ Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 10:21
 

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, και ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, διεθνολόγος, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για το μακελειό στη Ρωσία.

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες που φέρονται να είναι μέλη του ISIS και να εκτέλεσαν την αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια της περασμένης Παρασκευής στην καρδιά της Μόσχας.

Με εμφανή τα σημάδια του βασανισμού τους, άκουσαν τις κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης. Οι δύο φέρονται να ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Την ίδια ώρα, με μήνυμά του το Ισλαμικό Κράτος  ορκίστηκε εκδίκηση για τα βασανιστήρια που υπέστησαν τα μέλη του. Οι εξτρεμιστές υπόσχονται κι άλλες επιθέσεις.

Η τρομοκρατική επίθεση του ISIS στη Μόσχα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, κάποιες εκ των οποίων ήδη άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα.

«Μέτρα είχαμε από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Ουκρανία. Έχουμε αυξημένα μέτρα και στο αεροδρόμιο», ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ο Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος είπε για το μακελειό:

«Όλα συγκλίνουν πως η επίθεση ήταν του ISIS. Ο Πούτιν θέλει να κάνει δύο πράγματα. Το ένα είναι πως το βρίσκει καλή ευκαιρία καθώς ετοιμάζει μία επίθεση στην Ουκρανία. Ακούγεται στην Μόσχα πως θα έχουμε μία δεύτερη επιστράτευση. Το δεύτερο είναι πως δεν θέλει να ανοίξει να δεύτερο μέτωπο. Δεν νομίζω πως θα ήθελε να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο και θα το αποφύγει. Ο ISIS έχει χτυπήσει αρκετές φορές τη Ρωσία γιατί είχε εμπλακεί στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους».

Σε σχέση με τους φόβους μίας νέας επίθεσης, είπε:

«Εκτιμώ πως η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα. Στην Ευρώπη είναι λογικό να ανησυχούν γιατί είχαν  και στο παρελθόν χτυπήματα. Αυτό που τους αγχώνει είναι οι Μοναχικοί Λύκοι και όχι τόσο ο ISIS, γιατί αυτοί δρουν εκτός του ISIS, αυτόνομα, μα αποτέλεσμα να μην μπορούν να εντοπιστούν από τις Μυστικές Υπηρεσίες. Τα μέτρα ασφάλειας στου Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι αυξημένα».

madata.gr