Πώς να εξαφανίσετε από την καφετιέρα σας άλατα και υπολείμματα

Image
ΣΤΟ ΦΑΚΟ ΜΑΣ Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 13:25
 
Κάθε καφετιέρα που έχουμε στο σπίτι απαιτεί τακτικό καθαρισμό, για να μην πίνουμε με τον καφέ μας τα άλατα και τα υπολείμματα από το νερό που περνάει κάθε φορά μέσα από τις σωληνώσεις και τα φίλτρα.

Το σκληρό νερό της βρύσης έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε μέταλλα (π.χ. ασβέστιο, μαγνήσιο και ασβεστόλιθο) σε σύγκριση με το μαλακό νερό. Αυτά τα μέταλλα μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου στην καφετιέρα σας. Δεν είναι κάτι σοβαρό φυσικά, αλλά μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του καφέ και να μπλοκάρει τις σωληνώσεις της καφετιέρας.

Πώς καταλαβαίνεις ότι η καφετιέρα θέλει αφαλάτωση

Εάν το μηχάνημά σας διαθέτει ενδεικτική λυχνία, τότε το φως θα ανάψει για να σας ενημερώσει πότε το μηχάνημα χρειάζεται αφαλάτωση. Εάν έχετε παλαιότερο μηχάνημα ή μοντέλο χωρίς αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις, ίσως όχι. Ωστόσο, το βασικό σημάδι είναι όταν δείτε ένα “αλευρώδες” λευκό υπόλειμμα στα τοιχώματα των δοχείου νερού. Ή αν ο καφές σας αρχίσει να έχει λίγο παράξενη γεύση.

Πώς να καθαρίσεις την καφετιέρα από άλατα και υπολείμματα

Τι χρειάζεστε

Νερό
Λευκό ξίδι
Οδηγίες

Αδειάστε την καφετιέρα: Βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία είναι άδεια και καθαρά.
Κάντε το διάλυμα καθαρισμού: Γεμίστε το δοχείο με ίσα μέρη από λευκό ξύδι και νερό.
Βάλτε την καφετιέρα σε λειτουργία: Στο μέσον της διαδικασίας απενεργοποιήστε την και αφήστε την να καθίσει για μία ώρα. Σημείωση: Αυτό ισχύει για ιδιαίτερα κακές σωληνώσεις (εάν δεν έχετε καθαρίσει το μηχάνημά σας εδώ και χρόνια).
Ολοκληρώστε τον κύκλο παρασκευής: Μετά από μία ώρα, ενεργοποιήστε την καφετιέρα και αφήστε να περάσει όλο το διάλυμα στο δοχείο του καφέ.
Ξεπλύνετε: Χύστε το διάλυμα ξιδιού-νερού και ξεπλύνετε το δοχείο.
Εκτελέστε έναν κύκλο νερού: Γεμίστε το δοχείο μόνο με νερό και αφήστε το μηχάνημα να λειτουργήσει. Επαναλάβετε δύο ακόμη φορές, επιτρέποντας στον καφετιέρα σας να κρυώσει ελαφρώς μετά από κάθε κύκλο. Αυτό θα αφαιρέσει τυχόν παρατεταμένη μυρωδιά ή γεύση ξιδιού.