Πάνκεικ κολοκύθας

Image
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 2024 10:33
 
Υλικά

1 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
2 μεγάλα αυγά
1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1 κ. σ. σκόνη εσπρέσο
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
1/2 κ. γλ. αλάτι
2 1/2 κ. σ. βούτυρο, ή όσο χρειάζεται
5 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου, ή όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χτυπήστε το γάλα, την κολοκύθα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
Βήμα 2
Χτυπήστε σε ένα μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη εσπρέσο, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχαρικό κολοκύθας και το αλάτι.
Βήμα 3
Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθούν. Λίγοι σβώλοι είναι φυσιολογικοί.
Βήμα 4
Ζεστάνετε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το μείγμα με μεγάλες κουταλιές, για να σχηματίσετε τις τηγανίτες. Μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, 2 έως 3 λεπτά.
Βήμα 5
Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
Βήμα 6
Σερβίρετε τις τηγανίτες (pancakes) ζεστές με βούτυρο κανέλας και σιρόπι σφενδάμου.